نهضت سواد آموزی زارچ
 
قالب وبلاگ
نويسندگان
آخرين مطالب

استاندار یزد با بیان اینکه نباید در سواد آموزی به نوشتن و خواندن اکتافا کرد گفت: باید در یک نگاه اسلامی تمام مسائل اجتماعی و سبک زندگی را با شیوه های جذاب، آموزش داد که افراد سواد  را همراه با دانایی فراگیرند.به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد،  سید محمد میرمحدی استاندار یزد در جشنواره تجلیل از دستگاه های برتر در امر سواد آموزی که در محل تالار فرهنگیان یزد برگزار شد، با بیان اینکه بحث سواد آموزی به گذشته تاریخ بر می گردد گفت: سواد در مقابل جهل است و بی سوادی ابزاری است برای دانایی و دانایی مقوله ای جدا از بحث سواد است.

 


برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ سه شنبه 12 اسفند 1393برچسب:, ] [ 9:18 ] [ مصطفی سلمانی ]

به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد مدیرکل آموزش و پرورش و رئیس گروه بهبود کیفیت سوادآموزی استان یزد گفت: شتاب بخشی به طرح باسوادی اولیاء و انسداد کامل مبادی بی سوادی مهمترین رویکرد استان می باشد.

"احمد شیرزاد" در ین نشست با اشاره به اجرای طرح با سوادی اولیاء خواستار شتاب بخشی در جهت جذب و آموزش اولیاء بی سواد شناسایی شده گردید.

وی همچنین از معاونت آموزش ابتدایی خواست تا مبادی ورودی بی سوادی  کاملا بسته شود تا دیگر بی سوادی به آمار استان اضافه  نگرددو بتوانیم در کشور از جمله استان هایی باشیم که بزودی جشن باسوادی کامل را بگیریم.

معاون سوادآموزی آموزش وپرورش استان نیز در این جلسه از همیاری مدیر کل محترم و اعضاء گروه بهبود کیفیت سوادآموزی در  هر چه باشکوهتر برگزار شدن برنامه های  هفته سوادآموزی وپیشبرد برنامه های سوادآموزی تشکر وقدر دانی نمود .

"مرات امین الرعایا" با ارائه گزارشی در مورد عملکرد شهرستان و مناطق در حجم پوشش ابلاغی و قبولی خواستارتشویق اعضاء گروه بهبودسه رتبه اول در تحت پوشش و پنج رتبه بالای بیشترین در صد قبولی گردید.

گفتنی است در این جلسه گزارش عملکرد هفته سوادآموزی توسط حاضری رئیس اداره سنجش سواد آموزی استان به سمع و نظر اعضاء رسید


برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 15 بهمن 1393برچسب:, ] [ 10:8 ] [ مصطفی سلمانی ]

ام: حسن بن علي.

كنيه: ابومحمد.

القاب: عسكرى، زكى، خالص، صامت، سراج، تقى و خاص (به امام حسن عسكرى(ع)، امام على النقى(ع) و امام محمد تقى(ع)، ابن الرضا نيز گفته مى‏شد.)

منصب: معصوم سيزدهم و امام يازدهم شيعيان.

تاريخ ولادت: هشتم ربيع الثانى سال 232هجرى.

همچنين چهارم و دهم ربيع الثانى نيز نقل شده است. در مورد سال تولد ايشان نيز برخى گفته‏اند كه 231 هجرى بوده است.

محل تولد: مدينه مشرفه، در سرزمين حجاز (عربستان سعودى كنونى).

نسب پدرى: ابوالحسن، على بن محمد بن على بن موسى بن جعفر بن محمد بن على بن حسين بن على بن ابى‏طالب(ع).

نام مادر: حُديث، كه او را جدّه مى‏گفتند.

 


برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 9 بهمن 1393برچسب:, ] [ 12:49 ] [ مصطفی سلمانی ]

امیدواریم ازمحتوای مطالب نهایت استفاده را در امر تعلیم وتربیت ودر راه یادگیری علم و سواد داشته باشید


برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ پنج شنبه 2 بهمن 1393برچسب:, ] [ 20:48 ] [ مصطفی سلمانی ]

 به مناسبت گرامیداشت هفته نهضت سواد آموزی مسئولین اداره آموزش وپرورش با حضور در گلزار شهدا ، قبور شهدا را عطر افشانی کردند



برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 17 دی 1393برچسب:, ] [ 9:54 ] [ مصطفی سلمانی ]

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره اموزش و پرورش زارچ ، به مناسبت هفته ي سوادآموزي و بمنظور بررسي اقدامات انجام شده در زمينه تحقق منويات مقام معظم رهبري در خصوص ريشه كني بي سوادي ،‌چهارمين جلسه شوراي پشتيباني سوادآموزي بخش زارچ با حضور اعضاء در محل بخشداري برگزار شد .

"خوشنویس "  بخشدار زارچ در اين جلسه ضمن تاكيد بر اهميت انسداد راههاي بيسوادي گفت: ریشه‌کن کردن بی‌سوادی نیازمند عزم جدی همه دستگاهها ست

 وی از همه دستگاهها خواست نهايت همكاري خود را در اين زمينه با آموزش و پرورش و بخشداري داشته باشند تا انشاءالله در آينده ي نزديك شاهد ريشه كني بيسوادي در بخش باشيم .

" محمد کمالی " رئیس اداره آموزش و پرورش زارچ ضمن تبریک هفته سواد اموزی  بابیان سخنانی از حضرت امام خمینی (ره) گفت: از اعضاء حاضر و مسئولین دستگاه های اجرایی دولتی و غیر دولتی انتظار داریم تا در برنامه و فعالیتهای سواد اموزی مشارکت و  تلاش نمایند تا انشاء الله نسبت به ارتقاء سطح باسوادی بخش و افراد محروم از نعمت سواد سهم شایسته ای داشته باشیم.

" عربزاده " کارشناس سواد اموزی اداره آموزش و پرورش زارچ ضمن گزارش اقدامات انجام شد در زمینه ریشه کنی بسوادی خواستار همکاری دستگاه هایی مانند شورای اسلامی ، دهیاران ، جهاد کشاورزی مراکز بهداشت و ... برای شناسایی ، تبلیغ و ایجاد انگیزه از بی سوادان و کم سوادان  برای حضور در کلاسهای سواد اموزی شد.

درپایان اعضاء نظرات سازنده خود را در امر ریشه کنی بی سواد در بخش ارائه کردند.

 


برچسب‌ها:
[ شنبه 13 دی 1393برچسب:, ] [ 11:27 ] [ مصطفی سلمانی ]

به مناسبت هفته سواد اموزی اعضای کارگروه بهبود کیفیت سواد اموزی اداره آموزش و پرورش با امام جمعه زارچ دیدار کردند.


برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 10 دی 1393برچسب:, ] [ 7:35 ] [ مصطفی سلمانی ]

به مناسبت هفته سواد اموزی از آموزشیاران نهضت سواد اموزی زارچ تقدیر و تشکر شد.

 به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره اموزش و پرورش زارچ ، رئیس اداره آموزش و پرورش زارچ در این مراسم  ضمن تبریک سالروز تشکیل نهضت سواد اموزی در هفتم دی ماه به فرمان امام خمینی (ره)   گفت: باسوادی در جامعه از شاخص های توسعه فرهنگ و تداوم جامعه می باشد و باید موضوع ریشه کنی بیسوادی در اولویت نهادهای فرهنگی باشد.

وی ضمن تقدیر از آموزشیاران نهضت سواد آموزی اظهار داشت: بی شک تلاش بی منت و تاثیر گذار شما مستحقق ثواب دنیوی و آخروی خواهد بود و بعنوان الگوی فرهنگی، تاثیرات عمیق در فراگیران خواهد گذاشت.

در ادامه " قادری " معاون پشتیبانی ضمن گرامیداشت هفته نهضت سواد آموزی گفت: ما با احساس مسئولیت انجام تکلیف شرعی باید در امر باسوادی تلاش کنیم تا جامعه عاری از بیسوادی داشته باشیم .

" عربزاده " کارشناس سواد اموزی اداره آموزش و پرورش زارچ  به ارائه گزارش فعالیتهای انجام شده  و برنامه های هفته سواد اموزی زارچ پرداخت.

در ادامه آموزشیاران مسائل و مشکلات خود را بیان نمودند.

در پایان از آموزشیاران نهضت سواد آموزی با اهدای هدایای تجلیل شد.


برچسب‌ها:
[ دو شنبه 8 دی 1393برچسب:, ] [ 18:35 ] [ مصطفی سلمانی ]

آغاز هفته سواد آموزی بر تمامی تلاشگران عرصه مبارزه با بیسوادی گرامی باد


برچسب‌ها:
[ دو شنبه 7 دی 1393برچسب:, ] [ 8:11 ] [ مصطفی سلمانی ]

رئیس اداره آموزش و پرورش زارچ به مناسبت هفته سواد اموزی پیامی صادر کرد.


برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ شنبه 6 دی 1393برچسب:, ] [ 9:57 ] [ مصطفی سلمانی ]

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره آموزش و پرورش زارچ ، به منظور بررسی برنامه های هفته سواد اموزی پنجمین جلسه گروه بهبود کیفیت نهضت سواد اموزی منطقه  با حضور اعضا بهبود کیفیت سواد آموزی  درمحل اداره آموزش و پرورش زارچ برگزار شد.

" کمالی " رئیس اداره اموزش و پرورش زارچ با قدردانی از زحمات اعضای گروه بهبود در حوزه سواد اموزی ، خواستار توجه بیشتر اعضاء در راستای شناسایی و پالایش و جذب اولیاء بیسواد و کم سواد دانش اموزان شد.

درادامه " عرب زاده " کارشناس نهضت سواد آموزی اداره آموزش و پرورش زارچ ضمن ارائه گزارشی از وضعیت سواد اموزی منطقه واقدامات صورت گرفته در امر سواد اموزی به تشریح برنامه های هفته سواد اموزی در منطقه پرداخت.

درپایان، اعضای گروه، نقطه نظرات خود در خصوص اجرای بهتر  برنامه‌های در هفته سواد آموزی مطرح کردند.

شایان ذکر است دیدار با امام جمعه، غبارروبی قبور شهدا، دستور کار نشست شورای آموزش و پرورش ، برگزاری نمایشگاه ، تجلیل از آموزشیاران ، بیسوادان ، برگزاری اردوی علمی و ... از جمله برنامه های مصوب هفته سواد آموزی می باشد.

 


برچسب‌ها:
[ یک شنبه 23 آذر 1393برچسب:, ] [ 10:41 ] [ مصطفی سلمانی ]


برچسب‌ها:
[ دو شنبه 17 آذر 1393برچسب:, ] [ 12:37 ] [ مصطفی سلمانی ]

با حضور معاون نهضت سواد اموزی استان یزد چهارمین جلسه گروه بهبود کیفیت سواد اموزی منطقه زارچ تشکیل شد.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره آموزش و پرورش زارچ ، معاون سواد اموزی استان یزد ضمن گرامی داشت هفته کتاب و کتابخوانی خواستار فرهنگ کتاب خوانی به ویژه در دانش اموزان شد .

" امین الرعیا" با توجه به فرمایشان امام خمینی ( ره ) و همچنین مقام معظم رهبری ( مد ظله العالی ) در امر سواد اموزی انتظار داریم برای صفر رساندن بی سوادی تمامی دستگاه ها اجرایی در شناسایی و جذب و تبلیغ سواد اموزی صورت گیرد و همچنین به برنامه ریزی جهت اجرای طرح باسواد در منطقه تاکید کرد.

" محمد کمالی " رئیس اداره آموزش و پرورش زارچ ضمن بیان اهمیت تلاش در جهت سواد آموزی ، انتظارات خود را در این زمینه بیان داشت و اظهار نمود : در اهمیت امر سوادآموزی همین بس که تمامی توان آموزش و پرورش و همچنین ارگان ها و ادارات در آن دخیل اند و پیگیری امورات آن را از وظایف خود می دانند.

در ادامه این جلسه " عرب زاده " کارشناس سواد آموزی اداره ضمن بیان گزارشی از اقدامات انجام گرفته در امر سوادآموزی، بر مشارکت دست اندرکاران سوادآموزی تاکید نمود و خواستار تحقق حجم ابلاغی و اجرای برنامه های جاری سواد آموزی شد.

درپایان، اعضای گروه، نقطه نظرات خود در خصوص شتاب بخشی به برنامه‌های سواد آموزی و موانع و مشکلات موجود در این زمینه مطرح کردند.

شایان ذکر است معاون سواد اموزی استان با توجه به صعود 12 پله رتبه منطقه زارچ از چهاردهم به دوم در استان نسبت به سال گذشته از تلاشهای اعضای گروه بهبود کیفیت تقدیر و تشکر کرد.

گفتنی است به منظور بررسی طرح شناسایی و اعلام اسامی اولیای بیسواد دانش آموزان و تشکیل کارگروه های تخصصی مدارس و برگزاری کلاس های سوادآموزی برای اولیای بیسواد، معاون نهضت سواد اموزی استان به همراه رئیس اداره و کارشناسان سواد اموزی و ارزیابی عملکرد اداره آموزش و پرورش زارچ از مدارس بازدید کردند.


برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ یک شنبه 2 آذر 1393برچسب:, ] [ 18:53 ] [ مصطفی سلمانی ]

محمد و سید احمد  از دانش آموزان نهضت سواد آموزی منطقه زارچ  با کشیدن تصویری از محیط کلاس درس علاقه خود را به معلم فداکارشان نشان دادند.

 

 


برچسب‌ها:
[ یک شنبه 18 آبان 1393برچسب:, ] [ 10:38 ] [ مصطفی سلمانی ]

فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی را به پیشگاه مقدس امام عصر(عج) و تمامی شما و شیعیان جهان تسلیت عرض می نمایم... امیدواریم در ایام سوگواری ،عزاداری و عبادات تمامیه حاجات شما برآورده و قبول حق گردد.


برچسب‌ها:
[ دو شنبه 12 آبان 1393برچسب:, ] [ 1:57 ] [ مصطفی سلمانی ]

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره آموزش و پرورش زارچ ،با حضور نماینده نهضت سوادآموزی کشور و رئیس سنجش و ارزیابی نهضت سواد آموزی استان روند اجرای فعالیتهای سوادآموزی منطقه زارچ مورد بررسی قرار گرفت.

" موسوی " بازرس نماینده وزارت کشور پس از بازدید و بررسی پرونده ها از نحوه اجرای دستورالعمل طرح آموزش اولیاء یبسواد و طرح با سوادی 10 تا 20 سال از عملکرد این حوزه اظهار رضایت کرد و از عوامل اجرایی این طرح قدردانی نمود.

" کمالی " رئیس اداره اموزش و پرورش زارچ در ابتدای جلسه فعالیت در زمینه سوادآموزی را تجدید میثاق با آرمانهای مقام معظم رهبری دانست و خاطر نشان کرد ؛ ریشه کنی بیسوادی بدون همکاری همه دستگاههای اجرایی امکان پذیر نیست و در پایان از حضور و توجه نماینده وزارت و تلاش همکاران تقدیر بعمل آورد.

 " عربزاده " کارشناس نهضت سواد آموزی زارچ ضمن خوش آمد گویی به ارائه گزارش یکساله واحد سواد اموزی منطقه پرداخت و گفت : تعداد 8 نفر در دوره تحکیم ، 20 نفر دوره سواد اموزی و 15 نفر نفردر دوره انتقال باسواد شدند.

وی در ادامه گفت : در حال حاضر 25 نفر سواد آموز در دوره های سواد اموزی و انتقال مشغول به اموزش می باشند.


برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 7 آبان 1393برچسب:, ] [ 9:55 ] [ مصطفی سلمانی ]

مدیر بخش آسیا اقیانوسیه یونسکو از دستاوردها و تجارب مفید وزارت آموزش وپرورش جمهوری اسلامی ایران در امر «آموزش برای همه» سال 2015 تقدیر و تشکر کرد

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش،گی وانگ جوکیم با اظهار خرسندی از دریافت گزارش بررسی ملی «آموزش برای همه» سال 2015 در پیام خود آورده است: از طرف یونسکو و شرکای منطقه ای صمیمانه ترین تقدیر وتشکر را به تمامی سازمان ها وافرادی که در تهیه این گزارش مهم داشته اند ابلاغ می نمایم که در طول دهه «آموزش برای همه» قادر به کسب دستاوردها و تجارب مفیدی شده اند.

در این پیام آمده است: گزارش جمهوری اسلامی ایران قادر خواهد بود که به جامعه بین المللی و دیگر اعضای کشورها نشان دهد که تلاش دراین زمینه ما را به اهداف «آموزش برای همه» و چشم انداز در حال ظهور سال 2015 در موضوع برنامه ملی آموزش وپرورش رهنمون سازد.

جوکیم خاطر نشان کرده است: معتقدیم  با به اشتراک گذاشتن این گزارش با یونسکو، جمهوری اسلامی ایران به ما این اجازه را می دهد تا این گزارش توسط یونسکو و به الکترونیکی و دیجیتال به دیگر شرکای مرتبط با «آموزش برای همه» و عموم مردم جهان منتشر شود.


برچسب‌ها:
[ دو شنبه 5 آبان 1393برچسب:, ] [ 8:9 ] [ مصطفی سلمانی ]

قيامت بي حسين غوغا ندارد"شفاعت بي حسين معنا ندارد"حسيني باش كه در محشر نگويند"

چرا پرونده ات امضاء ندارد.

ماه خون ماه اشك ماه ماتم شد،بردل فاطمه داغ عالم شد.فرا رسيدن ماه محرم رابه عزادارن راستينش

تسليت عرض ميكنیم


برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ یک شنبه 4 آبان 1393برچسب:, ] [ 12:31 ] [ مصطفی سلمانی ]

ماه مهر چندان دلخوشی نداشتم. وقتی در کوچه می دیدم بچه های هم سن و سالم با کیف و لباس نو به مدرسه می روند و خوشحالی می کنند دلم می گرفت. آرزو داشتم یک روز جای آنها باشم. همیشه این سوال در ذهنم بود که چرا مانند بچه های هم سن و سالم نمی توانم به مدرسه بروم؟

او تنها دلیل عقب افتادن از درس و مدرسه را اشکال در تنظیم شناسنامه عنوان می کند: «چند سال قبل از اینکه به دنیا بیایم، خواهر بزرگترم به رحمت خدا رفته بود. به همین دلیل  والدینم شناسنامه او را برای من استفاده کردند و شناسنامه جدیدی برایم نگرفتند. این ماجرا باعث شد که سنم بیشتر نشان دهد و از درس و مشق عقب بمانم.


برچسب‌ها:
[ سه شنبه 29 مهر 1393برچسب:, ] [ 8:1 ] [ مصطفی سلمانی ]

زیانبار بودنِ علوم بدون ایمان

علم نیز با همه فوایدی که دارد، چنانچه در مسیر غلط به کار گرفته شود زیانبار خواهد بود، چنانکه امروزه در جهان، علم را به شیوه های غلطی به کار می برند؛ به عبارت دیگر، دنیا امروز از نظر پیشرفت علم، مشکل زیادی ندارد، لکن در نحوه به کار بردن علوم دچار انحرافات فراوانی می باشد. به هر حال علم جدای از ایمان، چیزی جز ضرر و زیان انسان در پی نخواهد داشت و علمی که با ایمان الهی جهت نیابد، رو به سوی زوال و نابودی دارد. حضرت امام خمینی(ره) در این باره می فرمایند: «علمِ تنها فایده ندارد، علم تنها مضر است، گاهی این باران که رحمت الهی است، وقتی که به گُل ها می خورد بوی عطر بلند می شود، وقتی که به جاهای کثیف می خورد بوی کثافت بلند می شود. علم هم همین طور است.


برچسب‌ها:
[ شنبه 26 مهر 1393برچسب:, ] [ 8:27 ] [ مصطفی سلمانی ]

علم آموزی از نظر اسلام

اسلام «علم» را نور و بینایی و «جهل» را ظلمت و کوری می داند. در قرآن کریم آمده است: «بگو آیا چشم نابینای جاهل و دیده بینای عالم یکسان است؟ آیا ظلمات و تاریکی جهالت با نور علم و معرفت مساوی است؟». در آیه دیگر آمده است: «آیا آنان که به سلاح علم مجهزند؛ آنان که با جهل و نادانی دست به گریبانند، با هم برابرند؟ فقط اندیشمندان تفاوت این دو گروه را درک می کنند». وقتی علم در دیدگاه اسلام نور و بینایی است، دستیابی به آن بر هر مسلمانی فرض است و بر همگان لازم است از ظلمت خارج شوند و به روشنایی برسند. از این رو است که پیامبر گرامی اسلام(ص) دانش اندوزی را برای تمام مردان و زنان مسلمان واجب کرده است.


برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 24 مهر 1393برچسب:, ] [ 8:54 ] [ مصطفی سلمانی ]

پیامبر اسلام (صلی‌الله‌علیه‌وآله) فرمود تا جایگاهی فراهم کنند تا حتی کوته‌بین‌ترین انسان‌ها، قامت آسمانی و دل‌انگیز حضرت علی (ع) را ببینند؛ تا آن‌گاه که دست نورانی حضرت، امانت ولایت را به دستان با کفایت امامت می‌سپارد، همه شاهد باشند. همه شاهد باشند که چگونه در ازدحام انوار سبز الهی «نورِ ولایت» راه به دل‌های مومن می‌گشاید و نامِ نامیِ «علی علیه‌السلام» را برای همیشه، بر سینه عاشقانش حک می‌کند، و جدایی‌ناپذیریِ «امام» از «امت» را نوید می‌دهد.

اینک دست‌های توانمند علی (علیه‌السلام)، به بلندای حقیقت، بر فراز تمام نگاه‌ها برافراشته شده است تا محرومان تاریخ به عدالت الهی ایمان بیاورند.

و اینچنین بود که صدای محبوب قلوب عارفان، حضرت ختمی مرتبت (صلی‌الله‌علیه‌وآله) در سراسر هستی طنین می‌اندازد: «مَنْ کُنْتُ مَولاهْ، فَهذا عَلیٌّ مَولاهْ» ای مردم؛ هر کس که من مولا و رهبر او هستم، علی هم مولا و رهبر اوست.

 


برچسب‌ها:
[ سه شنبه 21 مهر 1393برچسب:, ] [ 9:1 ] [ مصطفی سلمانی ]

شدّت علاقه خواجه نصیرالدّین طوسی به کسب علم

نوشته اند مرحوم خواجه نصیرالدّین طوسی آنچنان به تحصیل علوم عقلی و دینی علاقه داشت که شب ها کمتر به خواب می رفت و کتاب های گوناگون در نزد خود می گذاشت و اگر از یکی خسته می شد به دیگری می پرداخت. آن دانشمند بزرگوار برای آنکه کسالت را از خود دور سازد همیشه شب ها نزد خود آب می گذاشت و با آن کسالت و خواب را از خود دور می کرد. در این شب ها بود که به کشف معضلات و مشکلات علمی نائل می آمد و از شدّت فرح و انبساطی که در آن حالت برایش رخ می داد، فریاد می زد: «کدام شاهزاده به چنین لذّتی دست یافته است»


برچسب‌ها:
[ سه شنبه 22 مهر 1393برچسب:, ] [ 8:55 ] [ مصطفی سلمانی ]

کلید هر هنر

بهتر از هر سیم و زر علم است و بس                زینت جنس بشر علم است و بس

در گلستان وجود ممکنات                                آن درخت پر ثمر، علم است و بس

آنچه قلب و روح را لذّت دهد                             بهتر از شهد و شکر، علم است و بس

هیچکس از آن نباشد بی نیاز                           توشه راه سفر، علم است وبس

طالب علم و ادب باش ای جوان                        چون کلید هر هنر علم است و بس

آنچه کار و کوشش و تدبیرها                             می شود بی آن هدر، علم است و بس

آنچه می بخشد حیات جاودان                           بر دل اهل نظر، علم است و بس

آنچه باشد نوربخش اندر جهان                          مثل خورشید و قمر علم است و بس


برچسب‌ها:
[ جمعه 18 مهر 1393برچسب:, ] [ 18:56 ] [ مصطفی سلمانی ]

شرافت علم

در شرافت علم همین بس که خدای تعالی پس از آنکه نعمت آفرینش و آوردن انسان را از تاریکی نیستی به روشنای عالمِ وجود یادآور می شود، نخستین منّتی که بر سر آدمی می گذارد، منّت تعلیم است؛ در نخستین سوره ای که بر پیغمبر خاتمش نازل کرد، فرمود: «بخوان به نام پروردگارت، پروردگاری که آفرینش را او پدید آورد. انسان را از خون بسته آفرید. بخوان که پروردگارت از همه بزرگوارتر است. همان کسی که به وسیله قلم تعلیم داد و به انسان آنچه نمی دانست آموخت.» سلطان بلاغت، حضرت علی(ع) نیز درباره شرافت علم می فرمایند: «در شرافت دانش همین بس که نادان نیز ادعای دانش می کند و به همین اندازه که او را دانشمند بگویند خوشحال می شود؛ و در پستی نادانی همین بس که نادان هم از آن بیزار است و اگر نسبت نادانی به او بدهند (با آنکه درست گفته اند)، سخت ناراحت و خشمگین می شود»


برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 16 مهر 1393برچسب:, ] [ 8:7 ] [ مصطفی سلمانی ]

جامعه سعادتمند

جامعه ای سعادتمند است که به سلاح علم و ایمان مجهز باشد. دین بدون علم، ملعبه دست منافقان زیرک و علم بدون دین، همواره در انحراف بوده است. بنابراین وظیفه مربیان، آن است که این دو بال را به طور موزون و هماهنگ در سوادآموزان تقویت کنند، تا از این طریق بتوانیم جامعه متعادل و سعادتمندی داشته باشیم.


برچسب‌ها:
[ دو شنبه 14 مهر 1393برچسب:, ] [ 11:27 ] [ مصطفی سلمانی ]

 

خلاصه ای از زندگی  پر برکت حضرت امام محمد باقر ( ع)

نام مبارک امام پنجم محمد بود . لقب آن حضرت باقر يا باقرالعلوم است ،بدين جهت که : دريای دانش را شکافت و اسرار علوم را آشکارا ساخت . القاب ديگری مانند شاکر و صابر و هادی نيز برای آن حضرت ذکر کرده اند که هريک باز گوينده صفتی از صفات آن امام بزرگوار بوده است

کنيه امام " ابوجعفر " بود . مادرش فاطمه دختر امام حسن مجتبی ( ع ) است . بنابراين نسبت آن حضرت از طرف مادر به سبط اکبر حضرت امام حسن ( ع ) و از سوی پدر به امام حسين ( ع ) می رسيد . پدرش حضرت سيدالساجدين ، امام زين العابدين ، علی بن الحسين ( ع ) است .

تولد حضرت باقر ( ع ) در روز جمعه سوم ماه صفر سال 57هجری در مدينه اتفاق افتاد . در واقعه جانگداز کربلا همراه پدر و در کنار جدش حضرت سيد الشهداء کودکی بود که به چهارمين بهار زندگيش نزديک می شد .

دوران امامت امام محمد باقر ( ع ) از سال 95هجری که سال درگذشت امام زين العابدين ( ع ) است آغاز شد و تا سال 114ه . يعنی مدت 19سال و چند ماه ادامه داشته است .

 در دوره امامت امام محمد باقر ( ع ) و فرزندش امام جعفر صادق ( ع ) مسائلی مانند انقراض امويان و بر سر کار آمدن عباسيان و پيدا شدن مشاجرات سياسی و ظهور سرداران و مدعيانی مانند ابوسلمه خلال و ابومسلم خراسانی و ديگران مطرح است ، ترجمه کتابهای فلسفی و مجادلات کلامی در اين دوره پيش می آيد ، و عده ای از مشايخ صوفيه و زاهدان و قلندران وابسته به دستگاه خلافت پيدا می شوند . قاضيها و متکلمانی به دلخواه مقامات رسمی و صاحب قدرتان پديد می آيند و فقه و قضاء و عقايد و کلام و اخلاق را - بر طبق مصالح مراکز قدرت خلافت شرح و تفسير می نمايد ، و تعليمات قرآنی - به ويژه مسأله امامت و ولايت را ، که پس از واقعه عاشورا و حماسه کربلا ، افکار بسياری از حق طلبان را به حقانيت آل علی ( ع ) متوجه کرده بود ، و پرده از چهره زشت ستمکاران اموی و دين به دنيا فروشان برگرفته بود ، به انحراف می کشاندند و احاديث نبوی را در بوته فراموشی قرار می دادند . برخی نيز احاديثی به نفع دستگاه حاکم جعل کرده و يا مشغول جعل بودند و يا آنها را به سود ستمکاران غاصب خلافت دگرگون می نمودند .

اينها عواملی بود بسيار خطرناک که بايد حافظان و نگهبانان دين در برابر آنها بايستند . بدين جهت امام محمد باقر ( ع ) و پس از وی امام جعفر صادق ( ع ) از موقعيت مساعد روزگار سياسی ، برای نشر تعليمات اصيل اسلامی و معارف حقه بهره جستند ، و دانشگاه تشيع و علوم اسلامی را پايه ريزی نمودند.

 زيرا اين امامان بزرگوار و بعد شاگردانشان وارثان و نگهبانان حقيقی تعليمات پيامبر ( ص ) و ناموس و قانون عدالت بودند ، و می بايست به تربيت شاگردانی عالم و عامل و يارانی شايسته و فداکار دست يازند ، و فقه آل محمد ( ص ) را جمع و تدوين و تدريس کنند . به همين جهت محضر امام باقر ( ع ) مرکز علماء و دانشمندان و راويان حديث و خطيبان و شاعران بنام بود . در مکتب تربيتی امام باقر ( ع ) علم و فضيلت به مردم آموخته می شد .
امام باقر ( ع ) دارای خصال ستوده و مؤدب به آداب اسلامی بود . سيرت و صورتش ستوده بود . پيوسته لباس تميز و نو می پوشيد . در کمال وقار و شکوه حرکت می فرمود .


برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 10 مهر 1393برچسب:, ] [ 8:30 ] [ مصطفی سلمانی ]

سوادآموز و اهمیت دادن به درس

بی تردید یکی از راه های موفقیت در هر کاری، اهمیت دادن به آن است. اگر انسان به کاری اهتمام نورزد، از ثمره آن نیز محروم خواهد ماند. فراگیری علم، از مواردی است که باید سوادآموز به آن اهمیت بدهد تا بتواند به اهداف مورد نظر خویش دست یابد. درباره اهمیت درس نقل شده است که: «شیخ مرتضی انصاری» که از بزرگترین فقهای شیعه است، روزی از یکی از شاگردانش پرسید چرا دیروز در جلسه درس حاضر نبودی؟ شاگرد گفت: کار داشتم. شیخ فرمود: بعد از این به درس مگو کار دارم، به کار بگو درس دارم.


برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 9 مهر 1393برچسب:, ] [ 9:38 ] [ مصطفی سلمانی ]

امیدواری، شرط پیروزی سوادآموز

«ابوجعرانه» از دانشمندان و علمای بزرگ اسلام و در ثبات و استقامت زبانزد است. وی می گوید: «من درس استقامت را از یک حشره به نام جعرانه فرا گرفتم. در مسجد جامع دمشق، کنار ستونی نشسته بودم. دیدم که این حشره، قصد دارد از روی سنگ صاف بالا برود و بالای ستون کنار چراغی بنشیند. من از سرشب تا نزدیکی های صبح، در کنار ستون نشسته بودم و تلاش آن جانور را زیر نظر داشتم. دیدم هفتصد بار تا میانه ستون بالا رفت و هربار لغزید و سقوط کرد. در حالی که از اراده آهنین این حشره، بسیار تعجب کرده بودم برخاستم، وضو ساختم و نماز خواندم. بعد نگاهی به آن حشره کردم و دیدم بر اثر استقامت به آرزوی خود دست یافته و بالای ستون، کنار آن چراغ نشسته است.» بنابر آنچه از این دانشمند بزرگوار نقل کردیم، چنانچه سوادآموزان، در امتحانات، توفیق رفیق شان نشود، یا در راه رسیدن به اهداف، با شکست هایی مواجه شوند، نباید امید خود را، تا رسیدن به پیروزی از دست دهند.


برچسب‌ها:
[ سه شنبه 8 مهر 1393برچسب:, ] [ 10:13 ] [ مصطفی سلمانی ]

سوادآموزی از نظر امام خمینی(ره)

حضرت امام(ره) علم آموزی را عبادت و از حوائج ضروری و اولیه زندگی افراد می شمارند. آن بزرگوار همچنین، مردم را به قیام عمومی برای ریشه کن کردن مشکل بی سوادی، که آن را در کشوری همچون ایران مایه شرم می داند، فرا می خواند. ایشان در پیامی که در هفتم دی ماه سال 1358 صادر کردند، فرمودند: «تعلیم و تعلّم عبادت است» همچنین فرمودند: «از جمله حوائج اولیه برای هر ملت که در ردیف بهداشت و مسکن، بلکه مهم تر از آنها است آموزش برای همگان است». ایشان اضافه می کند: «مایه بس خجلت است در کشوری که مهد علم و ادب بوده و در سایه اسلام زندگی می کند، این همه بی سواد داشته باشیم، و ما باید در برنامه درازمدت، فرهنگ وابسته کشورمان را به فرهنگ مستقل و خودکفا تبدیل کنیم».


برچسب‌ها:
[ دو شنبه 7 مهر 1393برچسب:, ] [ 7:45 ] [ مصطفی سلمانی ]

تفاوت عالِم و عابد از نظر سعدی

صاحبدلی به مدرسه آمد ز خانقاه

بشکست عهد صحبت اهل طریق را

گفتم میان عالِم و عابد چه فرق بود

تا اختیار کردی از آن این فریق را

گفت آن گلیم خویش به در می برد ز موج

وین جهد می کند که بگیرد غریق را


برچسب‌ها:
[ شنبه 5 مهر 1393برچسب:, ] [ 9:38 ] [ مصطفی سلمانی ]

آزمون پایان دوره سوادآموزی با حضور کارشناسان نهضت سواد اموزی و اداره آموزش و پرورش منطقه زارچ برگزار شد.


برچسب‌ها:
[ یک شنبه 23 شهريور 1393برچسب:, ] [ 7:59 ] [ مصطفی سلمانی ]

اخلاص در تعلیم و تعلّم

مسأله «اخلاص در نیت» در تمام اعمال از جمله تحصیل و سوادآموزی، به منزله روح در پیکر است، و صلاح و فساد اعمال، با نیّت آن ها بستگی کامل دارد. در حدیث مشهور امده است که: «اِنّما الأعمالُ بِالنیّاتِ»؛ یعنی حقیقت عمل نیّت است. ادبِ «اخلاص» در امر تحصیل بسیار مهم است و باید استاد در تعلیمش و شاگرد در تحصیلش، نیّت خود را برای خدای تعالی خاص سازد؛ چرا که محور اعمال، همانا نیّت است، و به واسطه نیّت است که عمل گاهی همچون سفالی بی ارزش، و گاهی مانند گوهر گران بهایی می شود که نمی توان ارزش اش را تعیین کرد، و گاهی هم وبال گردن صاحبش می شود و در دفتر گناهان ثبت می شود. بنابراین، هر یک از استاد و شاگرد باید در عمل خود فقط خدا و خدمت به خلق خدا را در نظر بگیرند و به قصد فرمان بردن از او و اصلاح خویش و ارشاد بندگان خدا، به امر تحصیل همت بگمارند. و غرض های فاسد دنیوی از قبیل: فخرفروشی بر یکدیگر، یا رفعت طلبی و به دست آوردن مقام و شهرت را از خود دور کنند.


برچسب‌ها:
[ شنبه 22 شهريور 1393برچسب:, ] [ 7:38 ] [ مصطفی سلمانی ]

توکّل به خداوند در تعلیم و تعلّم

از شرایط موفقیت در تعلیم و تعلّم آن است که قلب انسان متوجّه خدای متعال باشد و به جز آن ذات مقدس به کسی تکیه نکند تا بتواند فیض الهی را از مبدأ فیّاض دریافت کند. چنانکه امام صادق(ع) فرمودند: «دانش به این نیست که شخص در به دست آوردن اش فراوان بکوشد، بلکه آن نوری است که خدای تعالی بر دل هر کس که بخواهد هدایت کند، می افکند». به راستی، انسان باید به خدا توکل کند ور شته کار را به دست او بسپارد و به اسباب اعتماد نکند، که اعتماد به اسباب و توکل به غیر حق تعالی، نتیجه ای به جز زیان و خسران نخواهد داشت. سوادآموز باید ضمن تلاش وافر، زمام امور را به خدای تعالی واگذا رکند. در این صورت، علاوه بر لحظه های انسی که به او دست می دهد، کمبودهایش جبران و به مقصود دل خود نایل می شود.


برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 20 شهريور 1393برچسب:, ] [ 8:49 ] [ مصطفی سلمانی ]

 

خانم ایرینا بوکوا مدیر کل یونسکو به مناسبت 17 شهریور سالروز جهانی مبارزه با بی سوادی پیامی بدین منظور صادر کرده کرده است متن پیام به شرح ذیل می باشد.


برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ سه شنبه 17 شهريور 1393برچسب:, ] [ 8:7 ] [ مصطفی سلمانی ]

امیدبخشی به دانش آموز

خداوند متعال روح امیدواری را در وجود بندگان خود زنده نگه داشته است. فرد نباید از رحمت الهی مأیوس شود؛ چرا که ناامید شدن رحمت حضرت حق گناه کبیره است. فردی که به دلیل مصایب و مشکلات، یا هر دلیل دیگری از رحمت خدا قطع امید می کند، در واقع رشد و تربیت خود را سرکوب می کند و از فطرت الهی خود مأیوس می شود. امید داشتن به هدایت الهی، طراوت و روحیه تلاش را در فرد زنده نگه می دارد و در اوضاع مساعد امکان اعتلا و ترقی روحی و معنوی اش را فراهم می سازد؛ به عنوان مثال وقتی که دانش آموزی در درسی نمره کم می گیرد، به طور طبیعی اعتماد به نفس او خدشه دار می شود. معلّم با روحیه دادن به دانش آموز و امیدوار ساختن او می تواند انگیزه یادگیری را افزایش دهد و کاستی ها را با مشارکت دانش آموز برطرف کند.


برچسب‌ها:
[ سه شنبه 18 شهريور 1393برچسب:, ] [ 7:46 ] [ مصطفی سلمانی ]


برچسب‌ها:
[ دو شنبه 17 شهريور 1393برچسب:, ] [ 7:28 ] [ مصطفی سلمانی ]

دلسوزی و محبّت به دانش آموز

دلسوزی به افراد و ابراز محبّت به دانش آموز، از اصول تعلیم و تربیت اسلامی است. معلّم دلسوز زمینه مساعدی برای رشد و کمال افراد فراهم می کند. خلاقیت و ابتکار معلّم و ارائه طرح های نو تنها در فضای دلسوزی و محبت مجال بروز پیدا می کند. افزون بر این، لازم است معلّم منبع رحمت و عطوفت باشد. رسول گرامی اسلام(ص) به اندازه ای نسبت به هدایت و پرورش انسان ها اصرار داشت و غمخوار مردم بود که خداوند فرمود تو در راه هدایت مردم، کم مانده است. خود را نابود کنی. حضرت پیغمبر(ص) با اخلاق نیک و علاقه ای که به رشد مردم داشتند، توانستند در دل های مردم جا گیرند و پیام شان نزد مردم شنیده و پذیرفته شود.


برچسب‌ها:
[ دو شنبه 17 شهريور 1393برچسب:, ] [ 7:15 ] [ مصطفی سلمانی ]

تقدم اصلاح معلّم بر متعلّم

از اصولی که در تعلیم و تربیت اسلامی مورد توجّه و حایز اهمیت می باشد، تقدم اصلاح معلم بر متعلّم است. وقتی که در معصوم بودن انبیای عظام و ائمه اطهار(ع) تأمل می کنیم، اهمیت این اصل را بیشتر در می یابیم. چرا رسولان الهی معصوم بوده اند؟ آیا جز این است که اگر معصوم نمی بودند، نمی توانستند رسالت عظیم تربیت و انسان سازی را به انجام برسانند؟ آنان وظیفه داشتند دین حق را از طریق پرورش انسان های مؤمن و موحّد گسترش دهند. برای ایجاد چنین تحولی، آنان خود الگوی کامل انسانیت بودند و اثر خاصی بر افراد می گذاشتند و می توانستند شخصیت پیروان شان را دگرگون سازند. معلّمان، شبیه ترینِ انسان ها به پیامبرانند. همین، شباهت رسالت و مسئولیّت معلمان را سنگین می کند. معلّمان نیز مانند انبیا، صفاتی را که می خواهند در شاگردان شان ایجاد کنند، باید از قبل در وجود خود تجلّی بخشند. اگر قصد دارند افرادی حق گرا و با فضیلت بپرورند، باید ابتدا خودشان حق جو و فضیلت گرا باشند.


برچسب‌ها:
[ یک شنبه 16 شهريور 1393برچسب:, ] [ 7:36 ] [ مصطفی سلمانی ]

ایجاد فضای سالم و روح خداجویی

انسان موجودی مختار و دارای اراده است. این اراده به گونه ای است که انسان هم می تواند به طور ارادی راه خدا را در پیش گیرد و خداگونه شود، و هم قادر است راه ابلیس را انتخاب کند و مکر و زشتی پیشه کند. نحوه جهت گیری اختیار و اراده انسان به اوضاع و محیط تربیتی او بسته است. عوامل محیط هم انسان خداگرا می پرورد و هم انسان شیطان گرا. اما آنچه معلّم باید مورد توجه قرار دهد، این نکته است که با ایجاد فضای سالم تربیتی و حاکم ساختن ارزش های دینی، خواست و اراده دانش آموزان را جهت دهد و آنان را افرادی خداجو بارآورد.


برچسب‌ها:
[ شنبه 15 شهريور 1393برچسب:, ] [ 8:15 ] [ مصطفی سلمانی ]
صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

به وبلاگ سواد آموزی زارچ خوش آمدید
آرشيو مطالب
بهمن 1393
دی 1393 آذر 1393 آبان 1393 مهر 1393 شهريور 1393
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 3
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 3
بازدید ماه : 4
بازدید کل : 1273
تعداد مطالب : 49
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1


کد بارش گل در وبلاگ

**